Csinos döggel tér vissza a Citroën a WRC-be

Így mutat a vadonatúj Citroën C3 WRC versenyruhában

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Citroën tervei összejöttek, 2017-től visszatérnek a WRC versenysorozatba, méghozzá egy zsír új C3 raliautóval, amit még a Párizsi Autószalon előtt megmutattak.

Az utóbbi éveket masszív fejlesztéssel töltötték a Citroën motorsport mérnökei. Meg is lett az eredménye, terveik szerint 2017-től újra beszállnak a WRC-be, ez most már biztosnak látszik, ugyanis elkészült a vadonatúj, FIA szabályoknak megfelelő C3 WRC versenyautó. Már a külseje is rengeteg csemegét rejt, nem csupán ráaggatták a szélesítéseket és a szárnyakat, mindenből formavilágához passzolót kapott, és nagy valószínűséggel sok változtatás már nem lesz rajta a szezon megkezdéséig.
Hirdetés
Mivel a WRC-szabályok valamivel változtak a 2017-es szezont illetően, az autók sokkal szélesebbek, látványosabbak lehetnek, és nem mellesleg erősebbek is. Az új C3 WRC 55 milliméterrel hosszabb az előző DS3 WRC-hez képest és 80 lóerővel erősebb is annál. Pontosan 380 lóerőt képes kipréselni az 1.6-os turbós motorból, leginkább egy az eddiginél nagyobb, 36 milliméteres turbószűkítőnek köszönhetően. Bár elődjénél nagyobb, súlya szerényebb 25 kilóval így csupán 1175 kilót nyom. A Citroën WRC gyári csapat első számú pilótája, Kris Meeke maga is részt vett az új autó fejlesztésében és az új szezonban ő terelgeti majd az egyik C3 WRC-t.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?