Csökken a benzin ára, a gázolajé bezzeg nem

Csak a benzin lesz olcsóbb szerdától

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Míg múlt héten a gázolaj ára apadt jelentősebben, e héten egyelőre csak a benzin árcsökkentéséről van hír.

E hét szerdán 3 forinttal csökkenti a benzin nagykereskedelmi árát a MOL. Múlt héten a 95-ös mellett a gázolaj ára is mérséklődött, s ezzel párhuzamosan a tőzsdei árak is tovább apadtak, ám csak a benzin esetében olyan mértékben, hogy az a kiskereskedelmi áraknál is megjelenhessen.
Hirdetés

A szerdai mínusszal a 95-ös átlagos töltőállomási ára 417 forintra csökken, még mindig a változatlanul 416 forintos átlagárú gázolaj lesz az olcsóbb. Az árak természetesen továbbra is jelentős, 30-40 forintos eltérést is mutathatnak az egyes töltőállomások között. A csökkentés után már a 95-ösnél is reális esély lesz arra, hogy az olcsóbb helyeken akár 400 forint alatt megcsíphető legyen, a drágább kutaknál azonban az átlagár szerinti egykori csúcsszintet, a 450 forintos magasságot is elérhetik az árak.
Bár a benzines autóknál némi spórolást hozhat a szerda utáni tankolás, komolyabb megtakarítás érhető el a körültekintő kútválasztással.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?