Csökken a benzin ára, nő a gázolajhoz mért árelőnye

Pénteken már csak a benzint tankolók örülhetnek

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az elmúlt hetek jelentős ármérséklése után még pénteken is jön egy újabb, de már csak az egyik üzemanyagfajtát, azt is csupán kisebb mértékben érintő.

Június eleje óta eddig 32 forinttal csökkent a benzin ára, 24-gyel a gázolajé. Ma is olcsóbbak lettek, a benzin ára 5, a gázolajé 2 forinttal apadt. A Holtankoljak.hu információi szerint az ármérséklés hulláma nem szakad meg teljesen, de pénteken már csak a benzin ára, az is csupán 2 forinttal kerül lejjebb.
Hirdetés

A 95-ös literenkénti átlagára péntektől így már mindössze 375 forint lesz, míg a gázolajé 386 forint marad. Marad az egyes töltőállomások között tapasztalható jelentős, akár literenkénti 50 forintos árszórás is, így a drágább helyeken, például az autópályák mentén mindkét üzemanyagfajta esetén 400 forint feletti literárral számolhatunk. Jelenleg tehát sokkalta fontosabb a tankolás helyére, mintsem idejére figyelni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?