Digitális műszerfallal erősítenek a legkisebb SEAT-ok

Az Arona lesz az első digitális műszerfalas crossover, legalábbis a SEAT-nál

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ha eddig hiányoltad a szinte szuperszonikus műszerfalat a legkisebb SEAT-okból, nem kell tovább búslakodnod, mert ezen a téren is erősít a spanyol márka!

A SEAT sokoldalú és látványos digitális műszerfallal látja el nem csak az Arona-t, de az Ibizát is. A 10,25 colos interaktív kijelző testreszabásával a vezető maximális mértékben magára szabhatja, hogy milyen információkat kíván megjeleníteni a képernyőn, ami a legfontosabb és számukra legrelevánsabb információkat jelenítheti majd meg.
A SEAT képes azt állítani, hogy az Arona lesz az első olyan crossover a piacon, amelyik ezzel az új Digital Cockpittel lesz felszerelve, ami csöppet erős azok után, hogy testvérmodellje, a VW T-Roc szintén kapható digitális műszerblokkal. Az 1280 x 480 pixeles TFT képernyőn az olyan klasszikus információkon kívül, mint a sebesség és a fordulatszám, még színes térképeket és a navigációs információkat is kaphatunk.
„Teljesen elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy a vásárlóink számára a legjobb minőségű dizájnt biztosítsuk, ami a klasszikus eleganciát integrálja ebbe a digitális világba, ahol minden pixel ugyanazzal a pontossággal lett megtervezve. Előnyt kovácsolva a zavaró digitális környezetből, autónk belső enteriőrje a következő szintre lép.” – mondta Alejandro Mesonero-Romanos, a SEAT tervezésért felelős igazgatója.
Hirdetés

A Digital Cockpit háromféle megjelenítést kínál: Classic, Digital és Dynamic. A Classic változatban a fentebb már részletezett klasszikus információkon, navigációs adatokon kívül vezetési adatokat (pl. üzemanyag-fogyasztás), illetve jármű-információkat kaphatunk, a már alapvetőnek számító telefonos, zenés lehetőségek mellett.
A Digital verzió igyekszik maximálisan kihasználni a rendelkezésre álló pixelek számát, így olyan részletes – teljes képernyős térképes információkat mutat meg, amikkel az adott környéken könnyebb pl. parkolási lehetőséget, garázsokat találni. A Dynamic kódnevű verzió pedig nagyobb áttekinthetőséget biztosít a fontos információk között.
Mindennek tetejében a digitális műszerfal olyan fényérzékelőkkel rendelkezik, amelyek a környezeti megvilágítás körülményeitől függően igazítják a jármű kijelzőinek világítását.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?