Drágább parkolási díjjal szorítanák ki a SUV-okat Párizsból

Súlyhoz kötnék a parkolási költségeket a francia fővárosban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Párizs az elektromos bérrollerek után a SUV-ok ellen is hadjáratot indított, előbbieket már kitúrták a városból, az utcai terepjárókra is tényleg ez a sors vár?

A francia fővárosban az idei évben már hoztak egy igencsak szigorú törvényt, amely kitiltotta az utcákról a bérrollereket. A SUV-ok egyelőre maradhatnának a tervezet szerint a belvárosban, viszont jóval magasabb parkolási díjat kellene fizetniük, mint a kisebb járműveknek. A jelenlegi elképzelések szerint minden 1,6 tonnánál nehezebb belsőégésű, és minden 2 tonnánál nagyobb tömeggel rendelkező elektromos autót érintene a szigorítás. Persze egyetlen parkolóőrtől sem lehet elvárni, hogy minden modell paraméterét fejben tartsa, de a párizsiak már erre is találtak megoldást: egy szkenner olvasná le a rendszámot, amely alapján beazonosítaná a konkrét típust a rendszer. A végső döntésről a párizsi lakosság szavazhat a következő év elején - írta meg az Automotive News Europe.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?