Hogy mennyit? 50 Mercedes-Benz buszt kapott a Volánbusz

Mercedes-Benz buszok érkeztek a Volánbusz garázsába

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A határidő lejárta előtt kapta meg buszait a VOLÁN Buszpark Kft, hamarosan mindet forgalomba állítják.

Megérkezett az utolsó 17 db Mercedes-Benz Conecto Next Generation autóbusz abból az 50-ből a VOLÁN Buszpark Kft. debreceni garázsába, amely az Inter Traction Electrix Kft. reszortja volt. A közbeszerzési pályázatot összesen 201 db gépjárműre írták ki mintegy 17 milliárd Ft értékben, és több cég között oszlott meg a teljesítési kötelezettség. Ezek egyike volt az Inter Traction Electrix Kft. Az Inter Traction Elektrix Kft. múlt héten, az április 24-i, végső teljesítési határidő előtt kb. két héttel adta át a rájuk eső penzum utolsó 17 darabját a közlekedési társaságnak, annak debreceni központjában. Az állomány új, alacsonypadlós tagjai a helyi, illetve a regionális közlekedésnek tesznek majd nagy szolgálatot.
Hirdetés
Na de mit érdemes tudni a Mercedes-Benz Conecto Next Generation buszairól? Egytől egyig alacsonypadlósak, 12 méter hosszúak, 2,5 méter szélesek, 3,1 méter magasak, míg specifikációtól függő önsúlyuk 10.780-11.019 kg között alakul. Befogadóképességük 102 fő összesen, míg a fix ülőhelyek száma 26 db. A kerekes székkel rendelkező utasokra is gondoltak: a mozgásukban korlátozottak a középső ajtón, mechanikus rámpa segítségével tudnak fel- és leszállni. A járművek tervezésekor kiemelt figyelmet kapott a környezetvédelem: a buszok megfelelnek minden környezetvédelmi, illetve emissziós normának. A technikai paramétereket tekintve 7,7 literes, hathengeres, 220 kW maximális teljesítményű, 1200 Nm nyomatékú és EURO6-os dízelmotorral, valamint hatfokozatú ZF EcoLife automata váltóval látták el. No meg persze a Mercedes-Benz buszain szinte alapfelszereltségnek számító jármű- és menetstabilizációs rendszerekkel.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?