Ilyen az, ha tényleg gondolnak a mozgáskorlátozottakra

Ezek a buszok megkönnyítik a kerekesszékes közlekedést

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A fogyatékossággal élők világnapja alkalmából érkeztek új, innovatív megoldások a Daimler, a Mercedes-Benz és a Setra háza tájáról.

December 3-a a fogyatékossággal élők világnapja, így a Daimler és a Mercedes-Benz idén a mozgásukban korlátozott emberek számára, főként a hosszú távú közlekedést megkönnyítő fejlesztéseit mutatta be, melynek többségét a Setrával közösen alkotta meg.
A fejlesztések a többek között a Setra új emeletes buszát, a Setra S 531 DT-t érintették. Ez egy alacsonyabb padlójú jármű, amelyben integrált, hajtogatható rámpa segítségével lehet elérni a kerekes székkel közlekedő utasok számára fenntartott helyeket, jelentősen lecsökkentve ezzel a hosszabb utazások útjában álló akadályokat.
Hirdetés

Emellett az utastér tovább is bővíthető: flexibilis üléseket helyeztek el a megfelelő helyeken, így néhány egyszerű mozdulat segítségével üléssorok is eltávolíthatók, ezzel akár 2 újabb kerekesszéknek is elegendő helyet lehet kialakítani. Bár most a fő hangsúly a hosszabb utazásokra helyeződött, ezek az innovatív megoldások természetesen a mindennapi közlekedésben is megállják a helyüket, legyen szó akár városi, akár kisbuszról.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?