2021-ben ismét eladási rekordot döntött a Mercedes hazánkban

Az ország vezető prémiummárkaja volt tavaly a Mercedes, rekordévet zártak eladások terén

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már hatodik éve piacvezető a magyarországi prémium szegmensben a Mercedes, ráadásul az autóipart globális szinten sújtó nehézségek ellenére.

Újabb rekordévet zárt a Mercedes-Benz a Datahouse adatai alapján Magyarországon, 5468 regisztrált személyautóval sikerült megőriznie vezető szerepét a prémium szegmensben hazánkban. A 2020-as számokhoz képest 21 százalékos volt a növekedés. A SUV modellek ismét jól szerepeltek, az összes eladásuk 47 százaléka szabadidő-autó volt. A chiphiány ellenére nem csak a 2020-as évet, hanem az összes eddigit felülmúlják a számaik, már hatodik éve vezetik a prémiumautó-eladsokat. A kecskeméti gyár is jól szerepelt, a hazánkban készült modellekből 754 darabot regisztráltak itthon.
Hirdetés
Nem csak a megemelt modellek teljesítettek jól, 1350 darab tisztán elektromos autót, plug-in hibridet és öntöltő/lágy hibridet adott el tavaly a csillagos márka, így a legalább részben elektromos modellek a teljes értékesítés negyedét tették ki, jelentősen meghaladva a teljes piac 6 százalékos értékét. Ebben nyilvánvalóan a választék növekedése is közrejátszott: tavaly már hat teljesen elektromos Mercedes-EQ modell közül választhattak a villanyautó-vásárlók. Az EQA, EQB, EQC, EQE, EQS és EQV mellett ráadásul a plug-in hibrid modellek száma is 14-re nőtt, a kompakt A-osztálytól az E-osztály limuzinon át a GLE SUV-ig minden formában és méretben kapható már konnektoros és csillagos modell.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?