Durva kamionbaleset az M4-esen!

Elképesztő látvány tárul a szemünk elé a Magyar Közút felvételén!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szomorú, de nem telik el úgy hét, hogy a Magyar Közút kamerái ne rögzítenének csúnya, ép ésszel alig felfogható eseteket. Ezúttal az M4-esen két kamion csattanását mutatják meg, hogy okuljunk belőle.

Még múlt pénteken az M4-es autóúton, Abony térségében történt, hogy az egyik lehajtón túlment egy kamionos, utána megállt és lassan elkezdett visszatolatni. Többen is kikerülték, ám végül egy másik kamion gyakorlatilag fékezés nélkül becsapódott a szabálytalanul közlekedő, tolató járműbe. Az eset más autósokat is újabb veszélyes helyzetbe sodort, nem mellesleg 9 órás időtartamra pályazárat eredményezett. A baleset ugyanis 13 óra előtt történt és csak nem sokkal 22 óra előtt fejeződhetett be a roncsok elszállítása és a törmelékek, valamint a kiömlő rakomány, több tonnányi napraforgómag eltakarítása. Az arra közlekedők szerencsére a pont ott lévő abonyi csomóponton keresztül viszonylag kis kerülővel tudták útjukat folytatni.
Hirdetés
Hirdetés
A közútkezelő szakemberei újra felhívják a figyelmet, hogy nincs az a helyzet, ami indokolná, hogy ekkora szabálytalanságot vállaljon be valaki egy autópályán. A hazai gyorsforgalmi hálózaton sűrűn találhatóak csomópontok, amelyeken keresztül kis kerülővel, biztonságosan, másokat nem veszélyeztetve tudják a megfelelő irányban folytatni útjukat a közlekedők. Továbbá ez az eset is mutatja, mennyire fontos, hogy mindig óvatosan, az utat, a forgalmat figyelve közlekedjünk, nemcsak magunk, hanem a többi közlekedő biztonsága érdekében is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?