Ekkora bírságra számíthatsz, ha 170 km/órával száguldozol!

172 km/órával mértek be egy BMW-t Bács-Kiskun vármegyében

Majdnem a megengedett kétszeresével mértek be egy BMW szabadidő-autót Bács-Kiskun vármegyében. Nem csak az autó és a tempó, de a bírság is súlyos.

Csak a múlt héten több mint 3600 gyorshajtót fogott a rendőrség Bács-Kiskun vármegyében, ebből mintegy 2400-at csütörtöktől szombatig rögzítettek az egyenruhások. Közleményük szerint mindegyikük legalább 39 ezer forintos bírságra számíthat, de két kiugró esetet fotóval is közzétettek.
Hirdetés
Egy BMW-t az 5301. számú úton mértek be 172 km/órával a megengedett 90 helyett, így a Magyar Közlönyben közzétett táblázat alapján 169 ezer forintos bírságra számíthat, mivel a sebességkorlátot 82 km/órával lépte át. Ennél némileg kevesebbel úszhatja meg annak a Fordnak a vezetője, amely Szabadszállás belterületén szaladt bele a traffipaxba 104 km/órával. Ugyancsak a Közlönyben megjelentek alapján ebben az esetben minden bizonnyal egy 117 ezer forintos csekket fog bedobni a postás, és még szerencsésnek mondhatja magát a sofőr, hiszen ha 2 km/órával magasabb értékkel mérik be, akkor már neki is 169 ezer forintot kellene fizetnie.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?