Eldőlt a rali világbajnokság?

Négyszer volt tetőn a kedvenc kanyarjában

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kedvenc kanyarjában borult fel Mikko Hirvonen a Finn Rali negyedik szakaszán és kényszerült a verseny feladására, ezzel elveszítve világbajnoki reményeit.

A Finn Rali lett volna az utolsó lehetősége Mikko Hirvonennek és Ford-csapatnak, hogy megpróbálják utolérni a világbajnokságot vezető Sébastien Loeböt és a Citroën-csapatot.
Hirvonen jól is kezdett, és a harmadik gyorsasági után vezette a versenyt. A csapat minden reménye szertefoszlott azonban a negyedik szakaszon, amikor a finn egy tempós jobbos kanyarban, egy kisebb ugrató után felborult. A hírek szerint négyszer-ötször bukfencezett a Ford Focus WRC.
Szerencsére Hirvonen és navigátora, Lehtinen nem sérült meg – bár a biztonság kedvéért kórházba szállították őket –, de a verseny feladására kényszerültek.
A Finn Rali előtt Mikko Hirvonen a világbajnokság harmadik helyén állt 65 ponttal lemaradva az élen álló Sébastien Loeb és 14-gyel a második Sébastien Ogier mögött. (A rali vb-n 25 pont jár egy győzelemért.)
Miután a hátralévő öt futamból hármat aszfalton rendeznek, ahol Sébastien Loeb egyelőre verhetetlennek tűnik, már csak matematikai esély maradt arra, hogy a hatszoros világbajnokot az idén bárki is megverje.

Hirvonen kiesése után Petter Solberg vezeti a versenyt egy privát Citroën C4 WRC-vel.
Sébastien Loeb ugyanazon a gyorsaságin szakította le első lökhárítója egy darabját, ahol Hirvonen felborult. Az autó aerodinamikája ezzel annyira leromlott, hogy vezethetetlenné vált a C4, így a francia 19 másodperc hátránnyal az ötödik helyen áll.
A Finn Rali szombaton ér véget.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?