Elkelt a Saab – még titok, hogy ki a vevő

Kínai után indiai lehet a Saab

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Talán befejeződik a Saab régóta húzódó vergődése, a hírek szerint vevőre talált a márka, amely ma már NEVS névre hallgat.


A GM-ről leválása után immár több befektető felélesztési kísérletét is sikertelenül megélő Saab aktuális tulajdonosa a kínai tőkével táplált, így kínai kézben lévő NEVS (National Electric Vehicle Sweden), amely eredetileg villanyautót is kívánt gyártani, de végül csak a már kifutott 9-3-ast tudta, azt is csupán rövidebb ideig, alacsony példányszámban. Nem volt kérdés, hogy a céget át kell szervezni, leginkább tőke invesztálásával.
Úgy néz ki, hogy megvan a cég, amely pénzt ad, s persze tulajdonrészt szerez. A NEVS csupán annyit közölt, hogy két ázsiai céggel történt tárgyalásokat követően az egyikkel meg is állapodtak, ám a szerződés titoktartási záradéka értelmében a vevő csak az ügylet teljes lebonyolítása után lesz megnevezhető.
Hirdetés
A pletykák szerint a Mahindra az a cég, ami havi ötmillió eurós részletekkel 2015 februárjában már a NEVS többségi tulajdonosa lesz. Az új tulaj rögtön profitálni is szeretne szerzeményével, egyéb ázsiai gyártók számára adna el technikákat a svéd gyártótól. Bár a NEVS jelenleg nem árulhat Saab emblémás autókat, az új vevőnek ez lenne a célja, ezért a Saab AB hadirepülőgép-gyártóval is folytat tárgyalásokat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?