Ellentmondásos az új luxus-Volvo

Concept Universe - luxus a Volvótól

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egyesek szerint vállalhatatlan külsővel bír a Volvo legújabb, Sanghajban bemutatott luxus tanulmányautója, a Concept Universe, amely a jövő svéd cirkálóinak látványtervét hivatott előrevetíteni.


Minden értelemben új korszak kezdődik a Volvo életében, hiszen nem csak tulajdonosváltás történt a kínai Geely megjelenésével, hanem formai szempontból is új szelek fújnak a márkánál. Ennek ékes bizonyítéka a Sanghaji Autószalonon prezentált Concept Universe tanulmány, amely a következő évek luxus Volvóinak előfutára. Az autó valóban meghökkentő, hátulról a Jaguar XF-re hajaz, a tetővonala kissé az új Saab 9-5-öst idézi, az egymással ellentétesen nyíló ajtók szokatlanok, azonban a frontrész már most megosztja a közvéleményt.

Egyesek szerint a Concept Universe drasztikusan gömbölyített orrának nincs jövője, és remélhetőleg ez tényleg csak a tanulmány sajátossága marad. A belső tér kialakítása állítólag közelebb áll a valósághoz, mint a karosszéria, a jellegzetes, skandináv letisztultságot mutató design egyértelműen vezetőcentrikus kialakítású, és ezeknek az elemeknek a megjelenése az egyszerűbb Volvókban is hamarosan várható lesz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.31. at 17:01
    Permalink

    Ezt az autót igazi luxus limuzin, a jövő autója lehet, ha elszakadunk a megszokott unalmas iránytól!
    Egy letisztult forma ami mellőzi a német giccses vonalakat, és cicomát! Az eleje tiszteletreméltóan úriemberes, igazi szolid, de érezhetően luxust és tekintélyt sugárzó remekmű!

    Szerintem nagyon eltalált forma!

Vélemény, hozzászólás?