Elrajtolt a Peugeot 208 R2 Rali Kupa

Az Eger Ralin debütált a Peugeot új márkakupája

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Jánosa Ákos és Rubóczki Attila páros győzelmét hozta az új márkakupa első versenye, amelyet az Eger Rali részeként láthatott a közönség


Összesen hat páros állt rajthoz a márkakupa első megmérettetésén, ám az előzetes információk alapján a következő futamon még többen indulnak majd az R2-es Peugeot versenyautókkal. Az Eger Ralin a hat páros közül hárman értek célba, a többieket sajnos műszaki hibák és balesetek hátráltatták. A változó körülményekhez végül Jánosa Ákos és navigátora, Rubóczki Attila alkalmazkodott, ezért ők érdemelték ki a győztesnek járó pénzdíjat.

„Teljesítettük, amiért jöttünk – nyilatkozta Jánosa az utolsó gyorsasági szakasz céljában. „Szombaton volt néhány apróbb gondunk, de vasárnap már csak a versenyzésre kellett figyelnünk. Hibátlan a Peugeot, nagyon jó és élvezetes vezetni.” A Peugeot 208 R2 Rali Kupában szinte gyári versenyzőnek érezhetik magukat a versenyzők. A nevezési díj befizetése után jár nekik az egyen versenyzőoverall, egységes Pirelli gumiabroncsok, közös szervizterület, versenymérnök, valamint a hétszeres abszolút bajnok, ifjabb Tóth János útmutatása is.
Hirdetés

„Janika” is elégedett volt a látottakkal, illetve a szárnyai alá vett versenyzők teljesítményével: „Fiatal ralisok a márkakupa indulói, akik között vannak igazán tehetségesek is, de nyilván van még hová fejlődni – osztotta meg a gondolatait a verseny utána mentor. „A legfontosabb, hogy egy kicsit rávezessük őket arra, hogy nem csak önmagukat kell optimális formába hozniuk a versenyre, hanem az autóval kapcsolatban is oda kell figyelniük olyan apróságokra, amelyeknek egyelőre nem tulajdonítanak nagy jelentőséget. Ilyen például a guminyomás ellenőrzése, ami egyelőre nem automatizmus, vagy a beállítások folyamatos ellenőrzése a változó hőmérsékletnek és útviszonyoknak megfelelően. Számomra is új volt még ez a feladat, de a versenyhétvége folyamán szépen lassan beidegződéssé vált a Peugeot 208 R2 Kupa induló számára az is, hogy a szakaszok végén már maguktól megálltak, és átbeszéltük a történteket. Nagyon élvezem ezt a feladatot, mert ezek a versenyzők még befogadják az információt, elgondolkodnak rajta, s mivel tudják, hogy nem akarunk rosszat, talán meg is fogadják a tanácsokat. Hiszen velük kapcsolatban minden arra irányul, hogy ők jobbak, gyorsabbak és ügyesebbek legyenek.”

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?