Amikor még a nagyobb autó sem véd meg, ha nem adsz elsőbbséget

Hiába ült egy furgonban, a szabályosan közlekedő Opel volt az erősebb

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Felborult egy furgon, amikor egy jobbkéz-szabályos utcában nem adta meg egy Opel Corsának az elsőbbséget Győrben. Mutatjuk a képeket, illetve a baleset körülményeit!

Sokan hiszik azt, hogy a méret a lényeg az autók biztonsága terén, erre cáfolt rá a héten egy, az elsőbbségadást elmulasztó győri sofőr. A 30 éves helyi nő a furgonjával 2022. december 15-én kora délután hajtott be egy neki jobbról érkező Opel Corsa elé, amelyet egy 69 éves győri asszony vezetett. A két autó összeütközött, a furgon pedig az oldalára borulva állt meg.
Hirdetés
Hiába a nagyobb jármű, a balesetben nem az Opel Corsa idős sofőrje, hanem a furgont vezető 30 éves nő sérült meg, őt kiszabadítása után a mentőszolgálat munkatársainak kórházba is kellett szállítani. A pontos körülményeket a rendőrség még vizsgálja, ám a tanulság egyértelmű: nagyobb figyelmet kell fordítani az „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” és az „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtáblák után, illetve ezek hiányában fokozottan kell ügyelni a jobbról érkező forgalomra, hiszen nekik van elsőbbségük, függetlenül attól, hogy mekkora járművel rójuk az utakat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?