Első képeken a Skoda Rapid Spaceback

Tényleg nem viccel a Skoda: itt a Rapid "kombi"

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hamarosan megkezdik a legújabb Skoda gyártását, ősszel már kapható is lesz a Rapid-féle kombi. Később a SEAT Toledo is puttonyt kaphat.

Áprilisban még csak kémfotók voltak róla, most viszont már álca nélkül látható a Skoda Rapid Spaceback, ami mondjuk lehet, hogy végül szimpla Combi utónévvel fog érkezni a kereskedésekbe. Mikor? Augusztusi gyártásból akár már az ősz elején. A hivatalos premier a szeptemberi Frankfurti Autószalonon esedékes.
Hirdetés
A Spaceback a formára szedán, de praktikusan ötajtós Rapid mellé jön röviddel egy másik puttonyos Skoda-újdonság, az időközben RS-ként is bemutatott Octavia Combi után. Azt is rebesgetik, hogy a konszerntestvér SEAT Toledóból is készül kombi kivitel, ami kézenfekvő a szoros rokonság okán.
A cseh Autoforumra felkerült képek alapján a Rapid kombija átmenet a klasszik kombik és a rövidebb hátsó túlnyúlású ferdehátúak között, az arányai rendben vannak (méretei még nem ismertek), s még az is lehet ezek után, hogy nem is lesz "igazi" ferdehátú Rapid. A motorpark és a felszereltség várhatóan megegyezik majd a limuzinéval.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?