Ettől amerikaibb autót nem is lehetne elképzelni

Egy lelkes rajongó összeolvasztotta a Ford két legendáját: az F100-ast és a Mustangot

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy veterán pick-upban és egy izomautóban nem sok közös vonás szokott lenni, legfeljebb annyi, hogy ugyanaz lehet a gyártójuk. Egy önjelölt autóépítőnek ennyi épp elég is volt, hogy megalkossa a Ford Mustang-F100-öszvért.

A végletekig vitte egy Biltcustom felhasználónéven ismert autóépítő az amerikai autós életérzést. Az USA autóiparának egyik alapköve a Ford, két legismertebb autótípusa pedig a pick-upok és az izomautók. Minden adott tehát, hogy egy össz-amerikai fúzióban egyesüljenek ezek a legendák, csak olyat nehéz találni, aki ezt fizikailag meg is valósítja. Az említett rajongónak azonban sikerült összehozni, és egy elég minőségi munkát végzett a Ford F100-Mustang hibrid létrehozásával.
Hirdetés
Az alapot egy 2007-es Ford Mustang GT szolgáltatta, ami egyébként jobb sorsra érdemes állapotban volt már a munka előtt is a rozsdásodó karosszériájával. A Mustangot szétbontották, nagyjából csak az alvázat, a hajtásláncot és a belteret hagyták meg, a karosszériából csupán néhány részletet használtak fel a projekthez. Az új autó külsejének nagy részét ugyanis egy 1955-ös Ford F100-as pick-up adta: a tető, az ajtók és a raktér váza mind a veterán autóról származik.
Hirdetés
Ugyan az eredeti F100-asban is egy V8-as dolgozott, de természetesen a Mustang GT erőforrását használták fel, amivel megalkották az egyik legjobb hangzású F100-as pick-upot. A két alap eredeti karosszéria-elemeit több egyedi gyártású részlettel egészítették ki, ilyen a hatalmas légterelő lemez elöl, a hűtőrács alatt, a retró motorháztető vagy a raktér fedele, amire a fixen rögzített szárnyat helyezték. Izgalmas részlet az alaposan kitüremkedő sárvédők, illetve a szépen felújított, világos bőrhuzattal ellátott utastér. Az egész autót végezetül sötétkék festéssel és a Mustangokra jellemző két, széles fehér csíkkal látták el, hogy egyértelmű legyen, mi is volt az inspiráció forrása. Menetdinamikai adatokat nem árultak el, de technikailag az öszvér megegyezik az eredeti Mustang GT-vel, legfeljebb a kevésbé előnyös aerodinamikai kialakítás és az extra tömeg okozhat némi hátrányt. Ez viszont az autó tulajdonosát nem valószínű, hogy zavarja, hiszen egy ilyen projekt láttán biztos, hogy mindenki elismeri a profi és ízig-vérig amerikai munkát.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?