Ez a ma kapható legstílusosabb villanyautó – a Morgan EV3

Genfben pódiumon a szériakész Morgan EV3 háromkerekű villanyautó

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A brit roadster gyár legkreténebb terméke egy háromkerekű ősautó. Nem kérdés, hogy megcsinálták a teljesen elektromos változatát is.


Menő a Tesla, mi? Ezt nézzék meg, és eláll a lélegzetük! Ha nem lenne elég nagy állatság a 3 Wheeler, ami a cég háromkerekű ősautója a harmincas évek stílusában, akkor csináljuk meg ennek elektromos változatát. A Morgan ezúttal sem viccelt, hanem a korábbi prototípust továbbfejlesztve kihozta a szériaváltozatot. Ez az első elektromos Morgan, és ha bejön a vevőknek, akkor nem kizárt, hogy a többi modellből is lesz ilyen. Az EV3 elektromotorja 46 kilowattos, azaz 63 lóerőt teljesít. Gyorsulása 9 másodperc százig, a végsebessége meg 145 kilométer/óra.
Hirdetés


Az akkumulátora 20 kilowattórás, amivel igen tisztességes, 240 km a hatótáv. És az igazi poén az, hogy az EV3 még 25 kilogrammal könnyebb is az alapját adó 3 Wheelernél, csak 500 kilós. Pedig a mai villanyautók zöménél gond a többmázsás túlsúly. Itt viszont nem gond, mert karbonszálas erősítésű műanyagból van a kocsi oldala és a motorháza is. Állítólag nem is lesz sokkal drágább a 3 Wheelernél, így a néma és környezetkímélő száguldás hívei jutányos áron kaphatják meg ezt a teljesen egyedi és rettentő stílusos elektromos élménygépet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?