Ezt a smartot a Tesla guru is megirigyelné

Kisebbségi komplexus ellen: rakétahajtóműves smart

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az értelmetlen járművek listáján előkelő helyet foglalhatna el a sugárhajtású smart.


Úgy tűnik egy smart tulajdonos megirigyelte Musk sikereit, de nem a villanyhajtású autók, sokkal inkább a rakéták fejlesztése területén, mert az aprócska kis smart fortwo modellt felszerelte egy sugárhajtóművel. Ám, ha a dolgok mélyére nézünk, nem is fog annyira bolond ötletnek tűnni a műve.
Na, jó, igazából annak tűnik, akkor is, ha tudjuk, hogy mi volt a mozgatórugója. Bill Berg a coloradói hegyvidéken és magasan a tengerszint felett él, ahol már ritkább a levegő. Ez pedig negatív hatással van az ott közlekedő autók teljesítményére. Emberünk tehát chiptuning helyett a rakétatechnikához fordult segítségül.
Hirdetés

Elsőre tényleg hihetetlennek tűnik, de nincs benne semmi csalás, egy GE T58 rakétahajtóművet szerelt a smartba, amelyből így viszont kénytelen volt kiszerelni szinte mindent. Csak egy ülés maradt a vezetőnek és azon kívül nulla tér. Mindent kitölt a hajtómű. És, hogy ez mennyire gazdaságos? Öt perc alatt 15 gallon (körülbelül 57 liter) üzemanyagot éget el a „rakétasmart”. Nézzétek meg a videót!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?