Fantomas megint visszatérne, ezúttal egy ilyen DS-ben

Elképesztően látványos tanulmányt készített a DS a Fantomas visszatér című film nyomán

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Louis de Funès nélkül bizonyára nem sokat érne egy Fantomas film, de érdemes eljátszani a gondolattal, milyen lenne egy folytatás vagy egy újraforgatás - és persze ,hogy abban milyen autóval menekülne Juve felügyelő.

A klasszikus vígjátékok között megkerülhetetlen műalkotás a Fantomas-trilógia, melynek kellemes humorát természetesen Louis de Funès, illetve karaktere, Juve felügyelő biztosította a '60-as években. A sorozat második része, a Fantomas visszatér nem csak a színészek miatt lett híres, ugyanis egy ikonikus menekülési jelenetben felbukkant egy DS modell, melynek szárnyai és sugárhatjóműve kritikus fontosságúvá vált a Vezúv vulkánról való leereszkedés során. Louis de Funès munkásságának külön múzeumot is állítottak már, ők szerveznek most egy kiállítást "Mozgásban Louis de Funès-vel" címmel, amit Franciaországban a nemzeti autómúzeumban lehet megtekinteni - ehhez csatlakozott most a DS.
Hirdetés
A múzeum felkérésére a DS tervezői egy látványtervet készítettek, hogyan nézne ki ma egy DS, amivel Juve felügyelő megmenekülhetne egy új Fantomas filmben. A hatvan évvel ezelőtti DS-hez ez persze már csak nyomokban hasonlít, konkrétan a kötelező szárnyakban és a karosszéria színében. A hatalmas felnik, az agresszíven szögletes frontrész vagy az első fényszórók mind teljesen új stílusirányzatot képviselnek, de a túraautós kialakítás a hosszú motorháztetővel és a hátratolt utaskabinnal is más megközelítés, mint amit az eredeti DS-en láthattunk. Ettől függetlenül ez a DS is megállná a helyét a márka többi modellje közt, és egy új Fantomas filmben is jól mutatna. Louis de Funès persze sajnos már nem ülhetne a volánja mögé, pedig munkássága során többször is szerepelt DS-ekkel a filmvásznon. Az új kiállítás a színész által használt járműveket mutatja be makettek, plakátok és egyéb kreatív kiállítási tárgyak segítségével. "A DS történelmet írt az autóiparon túl. A francia örökség része és ezáltal fontos helye van a francia filmtörténetben. Teljesítettük a Louis de Funès múzeum kérését és egy modern DS-t terveztünk a Fantomas DS előtt tisztelegve. A rajzot Geoffrey Rossillon készítette a Frédéric Soubirou által vezetett külső tervező csapat tagjaként" - nyilatkozta Thierry Metroz, a DS dizájnigazgatója.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?