Feltámadhat az Audi A2

Audi A2 Concept Frankfurtban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hat év után újra szerepet kaphat az Audi kínálatán belül az A2. A németek az őszi Frankfurti Autószalonon tervezik bemutatni a BMW i3 ellenfelének szánt elektromos autó koncepcióváltozatát.


A meghökkentő külsejű, és műszakilag is fejlett, alumínium térvázas Audi A2 1999-ben jelent meg, és hat éven keresztül szerepelt a négykarikások kínálatában. Most szintén hat év mellőzés után feltámadhat a modell, legalábbis a brit Auto Express információi szerint. A magazin szerint az őszi Frankfurti Autószalonon fog debütálni az A2 Concept, amely az előző típushoz hasonlóan szintén alumínium vázszerkezettel rendelkezne, de már eleve elektromos autónak épülne, és így a BMW i3 ellenfeleként jelenhetne meg a szériagyártásban. Az angolok szerint erre azonban még legalább négy évet kellene várni, azaz 2015-ben kerülhetne szalonokba az új A2, amelyről skicceket is közöltek a britek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?