Alcantara szíjjal bolondított karórát is kínál a Lexus

A különleges francia gyártmányú órából kevesebb mint 100 darab készül

A Lexus a különleges órával az RZ 450e franciaországi bevezetését ünnepli, amelynek nem csak megjelenése, de mechanikája is különleges.

A prémium autógyártók előszeretettel adnak karórákat a különlegesebb modellekhez, amelyeket rendszerint kis példányszámban gyártanak, és kizárólag a jármű megvásárlása esetén lehet hozzájutni. A Lexus az RZ 450e-hez kínál ilyen különleges ékszert, melynek már a működési mechanizmusa is érdekes. A szerkezet ugyan elektromos árammal működik, de nem gombelemek táplálják az órát, hanem egy speciális szerkezet segítségével a viselője mozgási energiáját alakítja át.
Hirdetés
Persze nem csak szerkezetében, megjelenésében is különleges a Ralf Tech manufaktúra által készített karóra, hiszen az autóknál előszeretettel használt Alcantara anyagból készült a szíj, míg a hátlapra került egy Lexus embléma is. A Ralf Tech WRV alapjaira épülő Lexus kiadásból mindössze 77 darabot készít az óragyártó, ám azt nem részletezték, hogy kik vásárolhatják meg a különleges darabot, ahogy azt sem, mennyibe fog kerülni a Ralf Tech és a Lexus házasságából született karóra, mindenesetre a gyártó oldalán a legolcsóbb WRV típusú óra 2000 euróba, vagyis nagyjából 770 ezer forintba kerül, ennél pedig aligha lesz olcsóbb a limitált példányszámban gyártott modell.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?