Íme a hazai árak, ennyibe kerül a benzinmotorral is szerelt BMW 5-ös limuzin

Konnektoros hibridként is elérhető mostantól a bajorok limuzinja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A tisztán elektromos i5, és a belsőégésű motorral szerelt kivitel után megérkezett az 5-ös limuzin konnektoros hibrid változata is, amelyet már be is áraztak itthon. Mutatjuk, mennyit kérnek érte!

Rögtön kétféle konnektoros hibrid hajtásláncot is bemutattak az 5-ös szedánhoz, természetesen mindkét esetben zöld rendszámmal kerül forgalomba hazánkban a limuzinok plug in hibrid kivitele. Az erősebb verzió az 550e xDrive névre hallgat, amelynek a lemezei alatt egy háromliteres, sorhatos motor dolgozik, ehhez társul a BMW jelenlegi legfejlettebb hibrid rásegítése. A rendszerteljesítmény 489 lóerővel rendelkezik, ehhez 700 newtonméteres forgatónyomaték társul, a WLTP ciklus szerinti 83-90 kilométeres zöld hatótávval.
Hirdetés
A gyengébb, 530e már a 100 kilométert is elérheti, ugyanis a BMW közleménye szerint annak az elektromos hatótávja 93, és 103 kilométer között alakulhat a WLTP ciklus szerint. A szolidabb hajtáslánccal felszerelt kivitel - az 550e xDrive verzióval ellentétben - egy kétliteres, négyhegeres motorral operál, ehhez jön a 184 lóerős hibrid rásegítés, a kettő együtt pedig 299 lóerős összteljesítményt ad le 450 newtonméteres csúcs forgatónyomatékkal. Itthon ez a verzió 26 400 000, míg az 550e xDrive 31 520 000 forintról indul.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?