Ford Fiesta Metal: a “langyos” ferdehátú

Ford Fiesta Metal Edition

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az enyhén vadított Ford Fiesta sportváltozatból mindössze ezer darabos limitált szériát készítenek.

Metal névre hallgató különkiadással bővítette a Fiesta kínálatát a Ford. Az ezer példányban piacra kerülő változatban az 1,6 literes Duratec benzinmotor az alapverzió 120 lóereje helyett 132-t teljesít, és 8,7 másodperc alatt éri el álló helyzetből a 100 km/h-s sebességet. Ezzel pont jó palettabővítés lesz a 120 lóerős sport és a 180 lovas ST közé.
A Fiesta Metal háromféle - párducfekete, éjfélkék és fagyos fehér - fényezésekkel lesz elérhető, a kicsivel lejjebb ültetett futóművek 17 colos fekete könnyűfém felniken pihennek, krómozott dupla kipufogóvégződés és ezüstszínű hűtőrács teszi teljessé az összképet.
Az utasteret ébenfekete bőrözésű, ezüst cérnával varrt sportülések ékesítik, zongoralakk-fekete a középkonzol, az ajtókon rozsdamentes acéltáblákon jelenik meg a Fiesta-logó, és a szőnyegeket is ezüstszínű szegélyek keretezik.
A Nagy-Britanniában 15 695 fonttól kapható Fiesta Metal alapfelszerelésként tartalmazza az ESP-t és az automata fényszórókat. Arról sajnos egyelőre nincs információnk, hogy az autóból lesz-e balkormányos változat, vagy csak a szigetországi vásárlók számára lesz elérhető a visszafogottan sportos Metal Edition.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?