Frankfurtban debütál a Citroën Cactus Méhari

Még csak tanulmányként, de alig egy hónap múlva itt az új Citroën Méhari

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Citroën egykori strandautója a C4 Cactus sorozat részeként jelenhet meg. A stílusát bemutató Cactus Méhari tanulmány szeptemberben jön.


Nem mintha a C4 Cactus öreges és fantáziátlan lenne, de az új Méhari még vidámabb és fiatalosabb lesz a Citroën ígérete szerint. A franciák elég ügyesen elhintették a kocsiról szóló információkat. Júniusban az autós sajtó képviselői és velük együtt mi is egy emberként pozitív és nosztalgikus gondolatokat tudtunk csak írni a legendás név visszatéréséről. A Citroën most bejelentette, hogy a C4 Cactus alapján fogja kihozni az egykori Méhari inspirálta tanulmányát.
Hirdetés


Az 1968 és 1988 közötti eredeti Méhari egy gyors és kisigényű, egypúpú tevéről, azaz dromedárról kapta a nevét. Hatmázsás plasztik karosszériájával, alig kéthengeres, léghűtéses boxermotorjával elég fürge tudott lenni a maga korában - mint a nevét adó haszonállat. Ha jól sejtjük, akkor egy nyitható tetejű, esetleg az egykori C3 Plurielhez hasonlóan variálható, eltávolítható tetőelemekkel operáló változat lehetne az új Méhari. További részletek és képek legkésőbb szeptemberben, a frankfurti bemutatókor várhatóak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?