Gödi akkumulátort kap a győri Audi Q4?

Hibridhajtással is várható a kupés Audi Q4 SUV

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Semmi nem biztos még, a találgatások szerint viszont logikus lenne, ha a Samsung gödi gyára szolgálná ki a győri Audi akkumulátorigényét.

Egyelőre csak annyi biztos, hogy az Audi tavaly sikeres alkut kötött a Q2 és Q4 nevekre a Fiattal, és már piacra is dobta a Q2 SUV típusát. Ám természetesen a Q4-re sem véletlenül tette rá a kezét a márka, amely egyelőre amúgy is híján van a kupés farú szabadidőautóknak. Így csak idő kérdése, hogy az Audi piacra dobja Q4 típusát, akár a már beharangozott Q6 előtt. A Q4 leendő vetélytársainak tekinthető BMW X4 és Mercedes-Benz GLC közül utóbbi már most kínál hibridhajtású modellt, így szinte természetes, hogy a sorba utolsóként érkező Audinak is lesz ilyen.
Hirdetés
Szintén tudható, hogy a Q6-hoz az LG és a Samsung szállítja majd az akkumulátort, így adja magát, hogy a Q4 is hasonló beszállítói háttérrel készüljön, akár hazánkban. Mivel az Audi kínálatában egy viszonylag kisebb és olcsóbb típusról van szó, így érthető lenne az anyaországiaknál minden bizonnyal szerényebb költséggel üzemelő győri helyszín választása. Ráadásul itt 2018-tól szintén a közelből, Gödről érkezhetne a hibrid modellek esetében fontos alkatrészként megjelenő akkumulátor. Szóval, Audi, mikor indul a gyártás?
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?