Gyönyörű káosz! Ezt nézd, ha unod az F1-et!

Ismét olyan versenyt rittyentett az IndyCar a nézők elé, amelynek izgalmait nehéz felülmúlni

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Csupa balkanyar és teligáz? Hát nem csak erről szól az oválversenyzés, ezt most fantasztikusan prezentálta az IndyCar mezőnye. A szezon második versenyét rendezték Texasban, de ismét csúnyán elverték az F1-et izgalom terén.

Sajnos nézettség terén nem veri az F1-et az IndyCar, hiába sokkal izgalmasabb és látványosabb. Ezért is ragadtam most virtuális tollat, hogy egy kicsit jobban megismertessem veletek ezt a nagyszerű versenysorozatot. Nem akarok persze túl hosszan ömlengeni. Ez most egy oválverseny volt, amit az európai szemnek szokni kell, de ha végignézel egyet, hamar rájössz, hogy ez nehéz, és izgalmas. Ráadásul, ahogy a hagyományos pályákból, úgy az oválokból sincs két egyforma. A Texas Motor Speedway például az 1.5 mérföldes fajta és gyors. Az egyik McLaren (bizony itt is vannak, ráadásul hárman) versenyző, Felix Rosenqvist szerezte meg a pole pozíciót 354,4 km/h átlagtempóval. Tehát folyamatosan 300 feletti a tempó, és szintén ovál sajátosság, hogy itt alapvetően nem a köridőket mérik, hanem az átlagsebességet. A 250 körös versenyen 28 pilóta állt rajthoz, pontosabban gurult, mert itt repülőrajtokat tartanak. Az élen 26 alkalommal változott a versenyzők neve, de ez 8 pilóta között oszlott meg. A legtöbb kört az élen a későbbi győztes, Josew Newgarden töltötte, összesen 123 kört. Összesen 5 alkalommal hajtott a pályára a biztonsági autó, amit itt Pace Car néven emlegetnek, hiszen ő diktálja a tempót. De mindennél többet árul el a versenyről az alábbi összefoglaló videó. Nézzétek meg!
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?