Hamarosan a nők is vezethetnek Szaúd-Arábiában

Szaúd-Arábia enged: jogosítványszerzési jog a hölgyeknek

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

2017 a változások éve, amit mi sem mutat jobban, minthogy hamarosan végre a szaúdi nők is megtapasztalhatják a vezetés örömét.


Hamarosan Szaúd-Arábiában is jogosítványt kaphatnak a hölgyek, jelentette be az év hírét a The New York Times. A kezdeményezés annyira átlátszó, hogy Washingtonban, egy médiaesemény keretében jelentették be az idióta és elmaradott gondolkodású szabály eltörlését, tehát valószínűleg nagyszerű PR-kampányt látnak benne, pedig így csak még primitívebbnek tűnik az egész. Szaúd-Arábia volt a világ utolsó országa, ahol nem kaphattak jogosítványt a nők, hiszen férfi családtagjaik gyámsága alatt állnak. Minden a férfi engedélyéhez kötött, még a tanulás vagy az utazás is. Az utóbbi időkben azonban enyhülés mutatkozott, aminek egyik legnagyobb port kavaró eseménye a jogosítványszerzésre vonatkozó tiltás eltörlése lehet.
Hirdetés

Bár a bejelentés megtörtént, a megfelelő infrastruktúra - hiszen a nők még csak véletlenül sem érintkezhetnek más férfiakkal - és a rendszer átalakítása egészen 2018 júniusáig húzódik a vezetőség szerint. Valamiért tehát nem adják könnyen azokat a jogosítványokat, pedig ennek a jognak 2017-ben alapvetőnek kéne lennie, mint ahogy egyébként sok másnak is a nők számára, ami a Közel-Keleten nem az. Ebbe ne menjünk most bele. Mostantól viszont nem hivatkozhatnak arra a forgalomban fortyogó férfiak, hogy Szaúd-Arábiában sem kapnak jogosítványt a nők, főleg, hogy Szaúd-Arábiában is folyton áll a dugó, hölgyek nélkül is. Ha így folytatják, jövőre már akár felvilágosult országként is tekinthetünk rájuk. Bár az még így is nagyon távolinak tűnik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.27. at 14:31
  Permalink

  Nagyon jól sikerült értelmezni a hasonlatot 🙂 A lényeg az, hogy ha mi beleszülettünk egy kultúrába, attól még nem feltétlenül az a tuti. Nem kell másnak megmondani, hogy mi lenne a jó neki. Amúgy ne izgulj, a felségemnek és lányomnak jó dolga van. A feleségemnek jogsija is van 🙂

 • 2017.10.27. at 14:31
  Permalink

  Ez egy kulturális kérdés, marhaság, de akkor is az. A lehetőség az jó, de arról nem szól a fáma, hogy a férj engedélye kell-e ahhoz, hogy a hölgy vezetői engedélyhez juthasson, mivel a járműhasználat is engedélyhez kötött lehet a szaúdiaknál.

 • 2017.10.27. at 14:31
  Permalink

  Gondolom, azt sem tartod primitívnek, hogy tulajdonképpen a nőket a disznókkal teszed egyenlővé.

  A disznó utána már nem érez semmit, de a nőknek ott egy életet kell leélniük megcsonkítva, tulajdonképpen egy szexuális, illetve “utódkihordó” tárgyként.
  Hát nem lennék a feleséged, vagy női hozzátartozód…

 • 2017.10.27. at 14:31
  Permalink

  Ott a nőkkel bánnak úgy, mint Mo-on a disznókkal. Kéretlenül küldtek ilyen videókat, nők nyilvános kivégzéséről, amire nem vagyok kíváncsi.

 • 2017.10.27. at 14:31
  Permalink

  ott embereket ölnek és savaznak piszlicsáré dolgokért, illetve vallási dolgokért. ne legyél már olyan szinten ostoba, hogy egy disznóvágáshoz hasonlítod az egész sz@rt, ami ott van.

 • 2017.10.27. at 14:31
  Permalink

  Attól, hogy egy országban mások a szokások, más a társadalmi, kulturális, vallási környezet még egyáltalán nem idióták, primitívek, stb.
  Gondoljuk csak arra, hogy sok külföldi minket magyarokat is ilyen jelzőkkel illet, ha meglátnak egy falusi disznóölést. Pedig ez nálunk teljesen hétköznapi esemény.

Vélemény, hozzászólás?