72 éven át vezetett jogosítvány és biztosítás nélkül

12 éves kora óta vezetett okmányok nélkül az a férfi, akit a napokban kapcsoltak le a rendőrök

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az autó ugyan nem a jogosítvánnyal működik, mégsem árt ha egy igazoltatásnál fel tudjuk mutatni a kis kártyánkat.

A nagy-britanniai Bulwell városában véletlenszerűen vették ki a forgalomból a képen látható Mini One-t a rendőrök. A rutinellenőrzés hamar bizarr fordulatot vett, ugyanis hamar kiderült, hogy a sofőrnek sem jogosítványa, sem biztosítása nincs. Önmagában ez nem lenne kirívó eset, azonban a rendfenntartók tovább faggatták a férfit; kiderült, hogy az 1938-as születésű férfi 12 éves kora óta vezet, jogosítványt sosem szerzett. Akkoriban a jogosítványok rendszere még erősen gyerekcipőben járt Nagy-Britanniában; az első hivatalos járművezető-oktatói igazolványt csak 1964-ben adták ki, és a központosított vezetői engedélyek is csupán egy évvel később jelentek meg. Azonban már az 1950-es években is, amikor a férfi állítólagosan elkezdett vezetni, már a 16 betöltött életév szükséges volt a jogosítványok megszerzéséhez (a mai követelmény is ehhez hasonló, 15 év és 9 hónap).
Hirdetés
A most pórul járt férfi egyébként később sem szerezte meg az autóvezetéshez szükséges okmányokat, és mázlijára sosem igazoltatták az elmúlt 7 évtizedben, emellett sosem okozott balesetet vagy sosem kapták szabálysértésen. Azért nincs okunk az irigységre, mert az említett igazoltatás helyszínéről már nem gurulhatott el; a rendőrök az autóját lefoglalták és feljelentést tettek ellene. Az alábbi történet is bizonyítja, hogy nem érdemes kísérteni a sorsot, mert a törvény keze előbb vagy utóbb mindenkit utolér!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?