Hangos tuningverdákra is vadászott a rendőrség

Békéscsabára korlátozódott a szabálytalanul tuningolt autók ellenőrzése

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Olyan átalakított autókat próbált kiszűrni a rendőrség Békéscsabán, amelyek rossz állapota már veszélyt is jelenthet a közlekedésben.

Korábban is tartott már hasonló ellenőrzést a Békéscsabai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya, amely sikeresnek bizonyult, így 2022. szeptember 23-án késő este megismételték az akciót Békéscsabán. Ezúttal a Békés Megyei Kormányhivatal Közlekedési Osztályának szakembereivel közösen vizsgáltak át olyan autókat, amelyek menet közben túl hangosak, illetve láthatóan valamilyen átalakítást végeztek rajtuk.
Hirdetés
A forgalomból kiszűrt járművek közül a műszaki vizsgaállomáson történt átvizsgálások után öt autót műszakilag a biztonságos közlekedésre alkalmatlannak minősítettek. A hibák között szerepelt az átalakított kipufogórendszer, a nem az előírásoknak megfelelő fényszóró és a kifogásolható állapotú futómű. Ezeknek a gépkocsiknak az üzembentartóit a szabálytalanságok számától és mértékétől függő közigazgatási bírság megfizetésére kötelezték.
Hirdetés
Forrás: Police.hu
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?