Hatalmas arcot kap az új Mazda pickup

Lazábbra vették a figurát a Mazda BT-50 esetén

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Mitsubishi után a Mazda is megpróbálja dizájn-ikonná nemesíteni platós kisteherautóját. Az új BT-50 nem csak szép.

Egy napon, egy időben, egy helyen debütál testvérmodelljével az új Mazda BT-50-es pickup, azaz a Melbournei Autószalonon leplezik le a Ford Rangerrel együtt. A legnagyobb újdonság, hogy nem az unalmas doboz formát csiszolgatták tovább, hanem a Zoom-zoom filozófiát ültették át első ízben egy haszonjárműre. Az eredmény az új Mazda BT-50, amelynek megjelenése már első pillantásra egyértelművé teszi a márka-hovatartozást. Sajnos ahogy haladunk hátrafelé, úgy hagyták abba az újításokat a formatervezők, mentségükre legyen mondva még mindig a kockaforma az ideális az áruszállításhoz – a hátsó lámpára azonban ez se mentség.
A Forddal ellentétben a Mazda eddig még semmit nem árult el az autóhoz kínált motorokról, vagy épp a méretekről, de mivel ugyanarra az új fejlesztésű alvázra épül mindkettő, már nagyjából tudjuk mire számíthatunk. A Mazda azonban fenntartja magának a jogot, hogy a homologizáció miatt eltérőek lehetnek a műszaki adatok – csak nem az európai pickup-piac legerősebb autóját szeretnék megalkotni a 3,2 literes soros öthengeres dízel segítségével?
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?