Hivatalos: újra Magyarországra jön az Uber

8 évvel ezelőtt hatalmas botrány közepette vonultak ki, most visszatér az Uber

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egész Európában egyedülálló üzleti modellel tér vissza hazánkba az Uber, miután csaknem egy évtizede óriási botrány után kényszerültek távozni.

Az Uberre nem csak más európai nagyvárosokban mutatkozik jelentős igény, hiszen a tavalyi évben mintegy százezerszer nyitották meg az alkalmazást Budapesten, pedig a szolgáltatás immár jó pár esztendeje nem elérhető a fővárosban. A fuvarozócég többek között ezzel indokolta, hogy újra megjelenik Magyarországon. Mint ismert, 2016-ban kényszerből vonultak ki hazánkból, mert törvényileg ellehetetlenítették a működésüket a nagy visszhangot kiváltó taxis tüntetések után.
Hirdetés
Ennek fényében némiképp meglepő lehet, hogy a vállalat most egy taxitársasággal kötött partneri szerződés kereteiben tér vissza. A Főtaxi közleményében kifejtette, hogy a megállapodás számukra is előnyös, hiszen így a sofőrjeiknek kevesebb időt kell majd az utasok keresésével töltenie, vagy éppen a taxiállomásokon való várakozással. A taxitársaság leányvállalata február 27-én nyújtotta be a diszpécserszolgálati engedélykérelmet, ám azt nem részletezték, hogy mikor élesedhet a szolgáltatás a magyar fővárosban. A budapesti közlekedést érintő megállapodás már csak azért is érdekes, mert ez a partneri megállapodás egész Európában egyedülálló.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?