Hogyan reagálj a szirénára? Videón a rossz és a jó megoldások!

Videón magyarázzák el, hogyan kell elengedi a mentőt, a rendőrt, vagy épp a tűzoltót

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egyszerűnek tűnik a feladat, mégis rengetegen tartják fel a megkülönböztető jelzést használó autókat. Éppen ezért a rendőrök egy új videóval rukkoltak elő, hogy mindenki láthassa a hasonló szituációk helyes és helytelen megoldását.

Sokakban él az a tévhit, hogy a sziréna hallatán meg kell állni, ám ez nem így van. A megkülönböztető jelzéssel érkező járművet el kell engedni, olyan helyre kell menni, ahol nem vagyunk az útjában. Ha megállsz az út közepén, vagy hezitálsz előtte, azzal nem segíted, hanem a legtöbb esetben csak hátráltatod a munkát, ami emberéletekbe is kerülhet.
Hirdetés
Hogy mindez érthető legyen, a rendőrség egy videót tett közzé a Facebook oldalán, ahol a mentők, tűzoltók és rendőrök szemszögéből láthatjuk az eseményeket, azonnal jelölve a jó és rossz megoldásokat. Érdemes megnézni a felvételeket és tanulni belőlük, hiszen a helyes reakcióval perceket spórolhatunk a megkülönböztető jelzést használó járműveknek, ezzel mi is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy időben kiérjenek és tudjanak segíteni. Ne feledjétek: vészhelyzetben minden másodperc számít!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2022.10.09. at 11:04
  Permalink

  Nem irigylem őket!
  De, a társadalom elhülyítése sikeres.
  Mindenkinek vannak jogai, és ezt tudja is. (a kötelesség, ugyan már mi az!)
  6 elemis s.gghülye emberek száguldoznak 60-70 millás autókkal, mert jó exelvtárs/f.desz-span volt vagy van. (pénz nem számít)
  Az értelmesebb meg csak néz, és nem érti.
  Rablók, tolvajok, zsiványok országa lettünk.

Vélemény, hozzászólás?