Idén is lesz ingyenes vezetéstechnikai kurzus

Újraindult a Jól Vezess program, többek számára ad képzést

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Idén a tavalyinál is többen vehetnek részt ingyenes vezetéstechnikai tréningen a Jól Vezess programban, a helyek így is percek alatt beteltek.


Bár idén már nem 800, hanem 1400 sofőr vehet részt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szervezésében ingyenesen vezetéstechnikai képzésen, így is nagyon keveseknek jut belőle. A ma indult regisztráció ellenére is beteltek már a helyek. Kár érte, ugyanis a közlekedési balesetek kétharmadát vezetői hiba, a vezetési képességek hiánya okozza. A baleset oka legtöbbször a sebesség helytelen megválasztása. Igaz, messze nem minden esetben abszolút, sokszor csak relatív gyorshajtás által. A térítésmentes képzések elsődleges célja, hogy felhívja a figyelmet a vezetéstechnikai tudás fejlesztésének, valamint szinten tartásának fontosságára, de természetesen a vész- és konfliktushelyzetek felismerésének és elhárításának begyakorlása is. A pillanatok alatt feltöltődött helyek ellenére is érdemes még várólistára jelentkezni. A leginkább veszélyeztetett friss jogosítványos csoport idén összesen 400 főnek ad tréninglehetőséget, itt feltétel a 12 hónapnál nem régebbi jogosítvány. Továbbá 60 év feletti és 60 év alatti kategóriákban is várják a sofőröket. Mivel az uniós adatok szerint a motorkerékpárosok baleseti kockázata csökkent a legkevésbé, ők is a korábbinál nagyobb számban vehetnek részt a képzéseken. A harmadik kiemelt célcsoport a hivatásos járművezetőké, ők öt kategóriában – autóbusz, tehergépkocsi 7,5 tonna alatt és felett, tehergépkocsi szerelvény és veszélyes áru szállítás – érhetik el a vezetéstechnikai képzéseket.
Hirdetés

A Jól vezess program szakmai koordinátora a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. A regisztráció ma kezdődött a képzéseket lebonyolító szervezetek, a DrivingCamp Hungary, a Groupama Tanpálya és a Speedworld Hungary honlapjain.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?