Igazi csemegékkel készülnek a Volánbusz nosztalgiajáratai

Ősszel is teljes gőzzel üzemelnek a Volánbusz retró Ikarusai, egész napos programokat kínálnak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Érdekesebbnél érdekesebb programokra kínál oda-vissza utazást a Volánbusz a következő hetekben, a nosztalgiajáratokkal bárki felelevenítheti az évtizedekkel ezelőtti buszozás élményét.

Rengeteg izgalmas program lesz szerte az országban a következő hetekben-hónapokban, melyek közül többre is oda-vissza nosztalgiajáratot indít a Volánbusz. Éppen zajlik a ferihegyi reptér melletti Aeropark repülőgép-múzeumban az Ikarus-rajongók találkozója, ahol a Volánbusz 10 példánnyal is képviselteti gépparkját. Lesz ott Ikarus 30, 55, 66, 266, 415, 556, E94G és E99 is, a retró buszok ráadásul nosztalgiaköröket rónak az Aeropark és a Ferihegy 1-es terminálja között. Ha valaki az érkezés során is szeretne átszellemülni, az felszállhat a Volánbusz Ikarus 55 LUX-ára, ami oda-vissza közlekedik Budapest, Népliget 12-es kocsiállás és az esemény helyszíne között. A járat szombaton és vasárnap is indul, reggel 9 és fél 3 között többször is.
Hirdetés
Október 7-én Piroska áll szolgálatba, az Ikarus 30-assal a vácrátóti arborétumba lehet menni Budapestről, a Stadion állomásról. Az angolpark önmagában is páratlan élményt nyújt, de azon a hétvégén extra program is lesz Földi javak az asztalunkon címmel, ahol őstermelők finomságait lehet megvenni. Egy héttel később, október 14-én Faros lesz a figyelem középpontjában. Az Ikarus 66-ossal Hatvanba utazhatnak a retró járművek rajongói, ahol a Volánbusz értékmentési programjának központjaként szolgáló hatvani Volán-telepet lehet felkeresni, amely az Ikarus 200-as és 400-as buszcsalád számos darabjának biztosít bemutatóhelyet. Más különlegességek is megtekinthetők itt, például az Ikarus 630 múzeumbusz, az Ikarus 955 és NABI Sirius buszok, továbbá számos ZiL, IFA, Robur és Tatra tehergépjármű, Żuk kisteherautó, illetve Dutra traktor. A program részeként még egy nosztalgikus élménykört is tesznek a látogatók Hatvanban egy Mávaut Ikarus 556 emeletes autóbusszal. Indulás 13 órakor Újpestről. Október 21-én ismét Piroska fogadja az utasokat, Budapest Stadion állomástól 11 órakor indul a retúr út a veresegyházi medveotthonba. Az állatpark medvéinek brummogására az Ikarus 30-as Csepel-motorjának mormogásával lehet hangolódni, a helyszínen pedig nem csak medvék, farkasok, oroszlánok, egyéb emlősök és madarak várják a látogatókat, hanem 1500 Ft-os felár ellenében kipróbálhatók a muzeális jellegű bányamozdonyok. Az egyedülálló, kifejezetten bányavasúti tematikát bemutató kisvasút egy 1500 méteres erdei körpályán halad, érintve egy látványos bányavágatot is. Végezetül október 28-án újra Farosra lehet felszállni a Népligetben reggel 9 órakor, ahonnan a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumba visz az út. A múzeum nem egy repülőgép-emlékpark: a nyugdíjazott és restaurált gépek mellett több interaktív eszköz kínál különleges élményt a látogatóknak. A RepTár emellett tematikus park is, amely a repülés szerelmesei mellett bárkinek remek kikapcsolódást kínál. Vannak itt hajtóművek, légvédelmi eszközök, illetve különböző relikviák a magyar repülés történetéből. A fenti nosztalgiajáratokra a Volánbusznál lehet jegyet vásárolni, a helyszíneken viszont a programokra szóló belépőjegyet külön szükséges megvenni.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?