Így nézhet majd ki az új Skoda Yeti

Nem hivatalos grafikán a második generációs Skoda Yeti

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nemrég szót ejtettünk róla, hogy 4 féle crossover fejlesztésén is dolgozik a Skoda. Ezek közül egyet kiemelve, a Yetit nézzük meg részletesebben.


Egészen a sorozat 2009-es indítása óta érdekes választás volt a Skoda Yeti a kompakt crossoverek világában. A maga dupla fényszórója, összehasonlíthatatlan dizájnt adott neki egészen a 2013-as ráncfelvarrásig, ami kissé hagyományosabbá tette. Mára már kezd meglátszani a kor a csehek eddigi egyetlen valódi crossoverén, azonban a második generáció érkezéséig legalább 2017-ig vagy tovább kell várnunk. A nemrég bemutatott Volkswagen Tiguan alapjaira épülve és a Skoda legfrissebb külső jegyeivel hódítana a jelenlegi modellnél kissé nagyobb, ám könnyebb második generációs Yeti. A tömegcsökkentést a VW konszernen belül előszeretettel használt MQB platformnak köszönheti.
Hirdetés
Az új Yeti bemutatása előtt, a Mladá Boleslav-i gyár gőzerővel dolgozik az 5 üléses Snowman crossoveren, így a Yeti érkezése még várat magára. Nem szabad elfelejtenünk, hogy egyszerre négy crossoveren dolgozik jelenleg a Skoda, amikről már részletesebben szót ejtettünk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 12:33
    Permalink

    X-Tominak nagyon könnyű dolga van a német modellek esetében. A kettővel, hárommal későbbi generációs Tiguant/Yetit már most meg lehetne rajzolni – fantázia nem kell hozzá, csak vonalzó meg “kockafejes” beállítottság. Semmi meglepetés(soha), csak a szokásos dögunalom.

    Rajzolja meg, hogy fog kinézni a következő Mazda CX-5, vagy RAV4, esetleg CR-V: ha ezeket meg tudja csinálni, és nagyjából valóban olyanok is lesznek majd, akkor X-Tomi érti a dolgát.

Vélemény, hozzászólás?