Ilyen lesz az Audi új formanyelve?

Így készült az Audi alakváltó tanulmányautója!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Elengedték kicsit a fantáziájukat az Audi mérnökei, hogy megmutassák a jövő túrakupéját. Vagy roadsterét? A skysphere mindkettő egyszerre!

Az Audi saját bevallása szerint a Horch 853 ihlette legújabb koncepcióautójukat, amely természetesen villanyhajtást kapott. Az 1,8 tonnás masinát egy 632 lóerős, 750 Nm forgatónyomatékú villanymotor mozgatja, ami a hátsó kerekeket hajtja. Százas gyorsulása kerek 4 másodperc, de nem ez a legnagyobb érdekessége. Ugyanis a mérnökök változtatható tengelytávot álmodtak meg, és valóra is váltották a víziót. 25 centiméterrel módosítható az autó tengelytávolsága, így lehet belőle 5,19 méter hosszú túrakupé, vagy 4,94 méter hosszú kabrió, utóbbi hossznál az adaptív futómű egy centivel csökkenti a hasmagasságot.
Hirdetés
Említést érdemel még az eltüntethető kormánykerék és a pedálok, amivel a mérnökök előrevetítették, hogy maximálisan önvezető jövőt képzelnek el. Az autó változásai kicsit Transformers utánérzést nyújtanak, az alábbi videókban tekinthetők meg, hogyan is működik a dolog.
Hirdetés

Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?