Ilyenek a belsőégésű motorral érkező új Transit Custom modellek

Az új villany-Transit Custom után megmutatták a többi változatot is

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az elektromos motorral felvértezett Transit Custom már debütált az év korábbi szakaszában, így nagy meglepetést nem tartogatott a többi változat sem.

Ahogy várható volt, nem sok különbséget látni az új Transitokon a villanyhajtású változathoz képest. A leglátványosabb különbséget a hűtőmaszk jelenti, amelyen vízszintes tagolásúak a rácsok, hiszen nagyobb a hűtési igény. Emellett az első lökhárítóba is vágtak légbeömlőket, ez szintén a belsőégésű motoros Transitok kiváltsága. Bár a Ford nem mellékelt minden változatról közeli képet, a csoportképen kiszúrható a sor végén a belépő modell a fényezetlen lökhárítóval és fényszóró-grafikával. Az új Transit Custom kétféle hosszúsággal és kétféle tetőmagassággal készül. Várhatóan hamarosan az utasszállító Tourneo Customot is, amely a családbarát kisbusz szerepében is tetszeleghet.
Hirdetés
Motorfronton az EcoBlue dízel többféle teljesítményszinttel érhető el, ugyanis 110, 136, 150, vagy 170 lóerős változatok is szerepelnek a palettán. Hatfokozatú manuális sebességváltóval, ami részlegesen önzáró differenciálművel is társítható vagy 8 fokozatú automatikus sebességváltóval, opcionálisan összkerékhajtással. Utóbbival akár 2,5 tonna is lehet a vontatási kapacitás. Emellett a konnektoros hibrid is ott a sorban, de a Ford nem árulta még el a 2,5 literes benzinmotorral érkező hajtáslánc teljesítményét. Valószínűleg közel lesz a hasonló hajtásláncú SUV modellek 225 lóerejéhez. A 11,8 kilowattórás akkumulátorral pedig 57 kilométert tud tisztán villanyhajtással megtenni. A dízelmotoros változatok valószínűleg 2023 közepén érkeznek meg az új tulajokhoz, míg a PHEV és EV modellek a jövő év második felében, méghozzá a Ford Otosan törökországi gyárából.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?