Íme a Toyota, amit félkészen fognak árulni!

A Toyota Rangga a tervek szerint csupán egy platform lesz, amire szabadon építhetnek a vásárlók

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A vállalkozókat szólítaná meg a Toyota legújabb tanulmányautójával, melynek létravázas konstrukciójának hála a Rangga lehet mentőautó, tűzoltó, autószállító, de akár fagylaltos kocsi is.

Nem új keletű gondolat a Toyota háza táján, hogy egy multifunkcionális haszongépjárművet dobjanak piacra az ázsiai országokban, hiszen már a tavalyi évben is bemutattak egy tanulmányautót IMV 0 néven, amely hasonló koncepcióra épül. A Gaikindo Indonézia Nemzetközi Autószalonon bemutatott Rangga a már említett tanulmánynak a továbbfejlesztett verziója, mely küllemében a mára már klasszikus Land Cruisert idézi, ellenben sokkal nagyobb célcsoportot céloz. A Ranggát a Toyota szándékosan "félkészre" gyártja, a befejezését pedig meghagyja külsős vállalatoknak, hogy azt az igényeknek megfelelően készíthessék kulcsrakészre.
Hirdetés
A már említett kiállításon a japán márka számos variációt tálalt a Ranggából, hiszen kiállították a típus mentő, tűzoltó, autószállító, mobil elektromosautó-töltő, fagylaltos, kávés, sátras-expedíciós, terepjáró pickup és tuningolt pickup változatait is, ezzel is szemléltetve, hogy a jármű felhasználása csak a tulajdonostól függ. A Toyota korábban már gyártott hasonló elven haszongépjárműveket az ázsiai kontinens piacaira, azt a modellt Kijang névre keresztelték anno. A Rangga a hírek szerint elsőkörben benzines és dízelmotorral kerülne a kereskedésekbe, de később érkezhet belőle hibrid, és elektromos variáns is. Koncepcióautó lévén egyelőre a pontos megjelenési dátumról nem közölt információkat a Toyota.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?