Íme a világ legkülönlegesebb rendőrautói!

Gondoltad volna, hogy a magyar rendőrségnek is van különleges járőrkocsija?

Nem kell Dubajig utazni, hogy különleges rendőrautót láss, hiszen egy magyar jármű is ott van a legextrémebb járművek között, de akad a listán olyan is modell is, amelyből mindössze 7 darab készül, ebből egy rendőrnek állt.

A szupersportautók többnyire azzal kerülnek be a hírekbe, hogy extrém száguldozásaik balesettel vagy a sofőrjük bilincsbeverésével végződik. Ám az autóritkaságok néha a törvény jó oldalára állnak, mi pedig most mutatunk 6 olyan különlegességet, amelyből rendőrautót faragtak.
Hirdetés

Audi TT
A listát talán nem is lehetne jobb indulóval kezdeni, mint a magyar rendőrség állományában álló Audi TT-vel. A győri Audi gyár három generációból is adományozott a magyar hatóságoknak, ezekkel nem igazán érdemes kergetőzni, ugyanis a legutóbb átadott modellnek 250 km/óra a végsebessége, így előbb vagy utóbb biztosan utoléri az üldözöttet. Lamborghini Az olasz gyártó rendszeresen adományoz a rendőrségnek autókat, 2014-ben például Huracánokat bocsátottak a hatóság rendelkezésére, néhány hónapja pedig egy Urus állt szolgálatba. A márka hazájában ezeket nem kergetőzésre használják, hanem sürgős fuvarokat teljesítenek vele, például szerveket szállítanak egyik kórházból a másikba. Érdekesség, hogy Duabajban is teljesít szolgálatot a Lamborghini SUV-ja.
Hirdetés
Nissan GT-R Talán nem meglepő, de a mára már kultikus státuszba emelkedett autót Japánban vette az állományába a rendőrség még 2018-ban. A márka és a rendőrség kapcsolata itt is régre nyúlik vissza, hiszen korábban például 370Z is volt a rendőrség alkalmazásában a szigetországban.
Lykan Hypersport Ha nem is a leggyorsabb, de mindenképpen a legritkább rendőrautó a világon a Lykan Hypersport. Mindössze 7 darabot gyártottak belőle, ebből az egyiket a dubaji rendőrség kapta meg. A 750 lóerős, hathengeres Porsche motorral épített szolgálati autó 2,8 másodperc alatt gyorsul nulláról 100 km/órára, a végsebessége pedig 389 km/óra.
Bugatti Veyron A lista végére egy világrekorder maradt, méghozzá a Bugatti Veyron. A fentiekből kiindulva már nem is csoda, hogy ez is a dubaji rendőrség szolgálatában áll, viszont még azok között is különleges, ugyanis 2016 áprilisában bekerült a Guinness rekordok könyvébe, mint a világ leggyorsabb rendőrautója. Nem csoda, hiszen a bizottság 407 km/órás sebességet regisztrált az adatbázisában, ennél pedig akkoriban csak egy gyorsabb autó volt, a Hennessey Venom GT, amely 427 km/órára volt képes bizonyítottan.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2024.03.02. at 19:13
    Permalink

    Jó érzéssel tölt el, hogy egyetlen fotón láthatom a három TT generációt és a jelenlegi munkahelyemet. Bár sohasem volt a kedvenc autóm, de mégiscsak egy “ikonikus sportautó” és büszke vagyok rá, hogy a 3. generáció gyártásában már személyesen is részt vehettem. Kár, hogy már nem gyártjuk és nem lesz utódja… Helyette vannak “környezetvédő” SUV-ok…

Vélemény, hozzászólás?