Ingyen limuzin és sör, Hummer taxi, Ferrari vezetés majd fél minimálbérért

Másodpercenként száz forint a Ferrari Siófokon

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Lincoln, Hummer, Ferrari, Peugeot 206 CC, siófoki autós kalandok.

Siófok lassan az autók nyári fővárosa lesz, nem csak egyre több rendezvény (Balaton V8, Bmw Fanatics, Historic Racing Adventure stb.) kap itt helyet, hanem sok érdekességet is látni úton - útfélen. A múltkor például egy Peugeot 206 CC tulajdonosa bukósisakban kabriózott – negyvennel. Nem bírtam ki, mikor megállt, megkérdeztem, hogy miért jó ez neki. „Száznegyvennél azért már zavar a huzat. Így nem!” – mondta. No de különb dolgok is járnak a buliparadicsomban!

...tessék már elfogadni, ingyen limuzinozhat a Palace-ba!


Nosztalgiázó turisták kanyarognak fel-alá a bérelhető Trabantokon, a taxik közt Hummert is látni, az ingyen bulibuszok után pedig már a limuzin is INGYEN van! Bezonyám, ott áll az út szélén egy Lincoln Stretch Limo, s egy hostess lányka még agitálja is az embereket: tessék már elfogadni, ingyen limuzinozhat a Palace-ba! A rendszert elég jól kitalálták, nem is kell rögvest bepattani, amolyan csutakosan, még házhoz is mennek – mindent a kedves vendégért, aki persze fogyasztásban valószínűleg bőven kifizeti majd a pár perces fuvar árát. A fedélzeten egyébként többek közt profi hifi berendezés, lézershow és egyéb hangulatvilágítások hangolják rá az éjszakára a bulizni indulókat.

...másodpercenként körülbelül 100 forintért ülhetünk be


A másik kedvencemet először egy benzinkút mellett fedeztem fel – letakarva. Egy letakart autó mindig izgató, főleg ha a forma sokat sejtet. Ekkor újabb gonosz kérdés kívánkozott ki belőlem: ha ki akarják adni, miért van letakarva?!? „Mert nem lehet lefotózni, oda is van rajzolva!” – hangzott a válasz. Hallottam valakiről, aki hallott róla, hogy mindez nem a bérbeadó flúgja, maga a Ferrari kötötte ki. Majd ha az érdeklődő úgy dönt, hogy kibéreli, akkor egye-fene, kitakarják... és le lehet fotózni.

Másnap azonban épp a limuzin mellett, a főutcán parkolt egy komolyabb autópark. Ott állt a letakart igásló is kitakarva, vakuk, mobil kamerák meg miegymások kereszttüzében. „Tartsuk meg a távolságot az autóktól, ezek nagyon drága autók, egy karc kijavítása legalább egymillió forint!” – hallom az újabb okosságot az F430-asról, amellyel a kifüggesztett árlista szerint 2.500-ért akár fotózkodhatok is (ekkor már kezdtem belekavarodni abba, hogy hogyan megy ez a fotózkodás, mit lehet és mit nem, ki milyen esetben mit csinálhat), 30.000 forint+áfáért, azaz 37.500 forintért pedig vezethetem is 7-9 kilométert közúton. Ez körülbelül hat-nyolc percet jelenthet, tehát percenként körülbelül 6.000 forintért, ha így jobban tetszik, másodpercenként körülbelül 100 forintért ülhetünk be – kísérővel. Mégis sokaknak megéri a sportkocsi kipróbálása, mikor a forgalomról érdeklődtem, őszintén elmondták, hogy a napi egy kör a minimum, s leginkább hazafiak vágynak ilyen élményekre. Népszerű az ún. junior kör is, amely utasként 3-4 kilométerre 15.000 forint+áfát, azaz 18.750 forintot kóstál. Hogy őszinte legyek, gyorsan tovább is álltam, mert épp nem terveztem beülni és féltem, a végén kiderül a szép paripákról, hogy ingyen még csak rájuk sem nézhetek, esetleg a fényképezőgépem fókuszfényei lyukat égetnek a különleges dukkóba vagy valami más szörnyűség történik – márpedig Siófokon évről évre több autós látnivaló akad, s egyelőre idén sem ért még reménytelenül véget és persze jövőre is lesz szezon!

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?