Itt a Microsoft válasza az Apple CarPlay-re

Bemutatták a Windows autókba szánt legújabb változatát

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az autós Windows befogadja a legtöbb szoftver alatt futó kütyüt, szemben az Apple szebb, de zárt rendszerével.


Válaszul az Apple Genfben leleplezett CarPlay rendszerére, a Microsoft most hozta ki a sajátját. A fejlesztőknek szánt idei konferencián prezentálták, hogy eszerint nem az autógyáraknak kéne a Microsoft rendszerére fejleszteni, hanem a Microsoft által kínált fedélzeti rendszer fogadná például a mobiltelefont. A kocsi a kütyük saját képét jelenítené meg, természetesen windowsos stílusban.
Hirdetés


A Windows a Mirrorlink sztenderdjét használja, ezért képes a Windows és az Android alatt futó telefonokat és a Blackberry készülékeket is befogadni. Sőt slusszpoénként, még az Apple iOS szoftverének legtöbb funkcióját is támogatja. A rendszernek egyelőre nincs neve, és nem is közölték, hogy mikor fogják először szériaautóba beépíteni. Még fejlesztés alatt áll, ez látszik a videón is. A Microsoft eddig is adott hátteret autógyártók szórakoztató-elektronikájához. A listán szerepelt a Fiat, a Ford, a Kia és a BMW is. A Volkswagen, a Honda, a Toyota, és a Citroën már dolgozik a rendszer és az autóik összepasszításán.

És mi lenne a legjobb az autósoknak? Az, ha a telefonok és az autók lehetőség szerint típusfüggetlenül tudnának kommunikálni egymással. Ezzel nem jelentene gondot egy telefon- vagy kocsicsere sem.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?