Okostelefon-kijelzős motort dob piacra a BMW

Kétkerekűn is integrálódhat mobilunk a géppel

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A személyautók után 2017-től motorjaihoz is kínál a BMW a mobiltelefonunkat a jármű részeként kezelő rendszert.

Természetesen az eddig megszokott menetadatok sem tűnnek el a motorkerékpárok analóg műszereinek nyugdíjazásával, de a pillanatnyi sebesség és más hasznos tudnivaló mellett jóval többet ad az új BMW ConnectedRide. Az autóknál már évek óta bevált módi szerint a vezető mobiltelefonja „beépül” a motor információs rendszerébe, így az a műszerfalról kezelhető. A szórakoztató funkciók éppúgy elérhetővé válnak, mint a telefon és a navigáció.
Hirdetés
A BMW Bosch-tól érkező megoldásához tartozik egy kezelőszerv, amellyel nyilván kesztyűben is kényelmesen kezelhetők a jókora kijelzőn megjelenő funkciók. A BMW System 7 elnevezésű sisak pedig mikrofont és hangszórókat is tartalmaz a rendszer biztonságos és élvezetes használatához. A 2017-től extraként elérhető ConnectedRide biztonsági Ecall funkciót szintén ad, hogy baleset bekövetkeztekor minél gyorsabban érkezzen a segítség. Továbbá a Rever applikációjával folyamatosan tájékozódhatnak a motorosok a legjobb útvonalakról, élményekről, aktualitásokról is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?