Izmosabb lett a Dacia Spring! Mutatjuk, hogy mennyivel!

Új csúcsváltozatot kap az elektromos Spring, ami 20 lóerővel múlja felül az eddig változatot

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az új Spring Extreme sem fog Teslákat enni reggelire, de a 2020-as évek forgalmi viszonyaihoz jobban illeszkedik az emelt teljesítményű Dacia.

Új szín és mintás fekete betét is megjelent a karosszérián, de a legfőbb újítás a plusz 20 lóerő

A Dacia Spring számára nincs kedvezőbb terep a városnál, a 3,73 méteres apróságnak az urbanizált környezet jelent biztonságos terepet. Az ázsiai származású kisautót sem az elméleti maximális hatótávja (230 km), sem a 45 lóerős teljesítménye nem engedi messzire a sűrűn lakott területektől. Sokak számára nem is kell több, a Spring a napi rutintávokat kisujjból hozza, a fenntartása baráti, de még a vételára is emészthető volt egészen addig, amíg tartott az állami támogatás, illetve nem robbant be az áremelkedés.
Hirdetés

A legnagyobb konkurenciát a fiatal villanyautók jelentik, 9-10 millió forintért néhány éves BMW i3, VW e-Golf és Nissan Leaf is hazavihető

A négymilliós Spring árlistája egy csapásra a kilencmilliós tartományba került, így az autó vonzóbbá tételén a plusz lóerőkkel próbálnak segíteni. Az eddigi egyetlen változat is gyártásban marad Electric 45 néven, az erősebb az Electric 65 jelölést kapja, utóbbi fürgébb gyorsulással és hatékonyabb visszatáplálással csábít. Az akkupakk továbbra is 26,8 kWh-ás, a WLTP szerinti vegyes hatótáv 220 kilométer, városi körülmények között ez akár 305 kilométer is lehet.

Szűk két év alatt 100 ezer Spring talált gazdára. A háztartások jellemzően második autónak veszik, de napi szinten használják a rövidebb távok leküzdésére

A friss teljesítmény új színt hoz a Spring életébe, megjelenik ugyanis a “Slate Blue” fantázianevű kék fényezés, amihez rézszínű kiegészítés is jár (tükrök, tetősín, lökhárító). A francia árlista már megjelent, az erősebb változat felára átszámítva 600 ezer forint, ezzel az erősebb Dacia hazai ára vélhetően már a 10 millióhoz lesz közelebb.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?