Januárban egy 1966-os Lotus Cortinára lehet licitálni!

Ezzel a Lotusszal még Jim Clark is versenyzett!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Újabb legendás versenyautó, egy Lotus Cortina kerül kalapács alá január 12-én, a NEC-en.

A három, Lotus által épített „Group 5” versenygép egyikére lehet majd licitálni jövő év elején, méghozzá egy 1966-ban épült Lotus Cortinára! Az autót kifejezetten az 1966-os British Saloon Car Bajnokságra építették, és olyan legendák tekergették a kormányát, mint Jim Clark, Graham Hill, Sir John Whitmore, Peter Arundell és Jacky Ickx.
Ennek megfelelően a kikiáltási ára sem lesz alacsony: vélhetően 180.000 font (majdnem 67 millió font) környékén fog kezdődni, és a szervezők arra számítanak, hogy valamivel több mint 200.000 fontért tudják majd eladni.
Hirdetés

Az autó 1966 márciusában kelt életre először, méghozzá Jim Clark kezei között, aki az esős oulton park-i versenyen használhatta, míg 1967-ben már Graham Hill vezényletével végzett osztálya első helyén, illetve összesítésben a második pozícióban.
Az autóra 2019. január 12-én lehet majd licitálni, a Silverstone Auctions által rendezett aukción. Korábbi tulajdonosa Cedric Selzar, aki Jim Clark egyik versenymérnöke volt. Ő Afrikában bukkant rá az autóra, majd a vásárlást követően Angliába szállította.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?