Jelentősen emelkedik a benzin és a gázolaj ára a hét közepén

Szinte mindenhol visszatérhetnek a maximumra az üzemanyagárak a szerdai emelés miatt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az elmúlt hetekben annyit csökkent a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára, hogy több kúton is a hatósági maximum alá estek a kútoszlopokra írt összegek. Ez most véget érhet, szerdán ugyanis újra áremelés érkezik.

Jelenleg akár még 450 forint körül is megcsíphetünk egy liter benzint a diszkont kutakon, annyit csökkent az utóbbi hetekben az üzemanyag ára. Ennek a tendenciának sajnos most vége szakad, újra drágulás jön. Szerdától a holtankoljak.hu információi szerint a benzin nagykereskedelmi ára literenként bruttó 10 forinttal emelkedik, egy liter gázolajért pedig bruttó 7 forinttal kell majd többet fizetnie a töltőállomásoknak.
Hirdetés
Továbbra is él a 480 forintos ársapka, így a legtöbb benzinkúton eddig is ennyi volt, ezután is ennyi marad az üzemanyag, ebben az esetben csak a töltőállomás kiskereskedelmi árrése csökken. Azon kutakon viszont, amelyeken jelenleg ennél olcsóbban tudják adni a benzint és a gázolajat, szinte biztosan emelkedni fognak az árak szerdától.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?