Jöhet a négyajtós Mustang?

Akár négyajtós kivitelt is kaphat a Ford izomautója, ellenben a villanyhajtás ki van zárva

A Ford vezérigazgatója nyitott a Mustang továbbgondolására, de ez szinte biztosan nem fog kiterjedni a villanyos kivitelre, ellenben a hibrid hajtásláncot megfontolandónak tartja, sőt még négyajtós modell is kaphat vágtató paripát az orrára.

Jim Farley, a Ford vezérigazgatója az Autocarnak adott interjújában a klasszikus kupé Mustangról nyilatkozott. Előszeretettel hangoztatja, hogy a V8 amíg csak lehet marad, és korábbi kijelentéseit úgy nyomatékosította, hogy a nyolchengeres addig üvölt majd a Mustang elejében, amíg "az Isten és a politikusok hagyják nekünk." A brit portál hasábjain azt is megígérte, hogy sosem fognak elektromos Mustangot készíteni, mert az - ahogyan ő fogalmazott - "nem is Mustang." (Jóhiszeműen megfeledkezett a Mach-E létezéséről).
Hirdetés
A hibrid hajtáslánccal kapcsolatban már nem volt ennyire elutasító. Mint elmondta, jelenleg is tesztelik, meglátása szerint van benne potenciál, és az erősebb autókat kedvelő sofőrök is elégedettek lehetnek majd vele. Ennél talán egy fokkal érdekesebb a karosszériaváltozatok kérdése, ugyanis a vezérigazgató szerint lehet helye a márka modellpalettáján egy négyajtós Mustangnak az eredeti kupé adottságaival, ellenben egy kis kompakt városi terepjárón nem tudja elképzelni a vágtató pónit. A Ford jelenleg is őrültebbnél őrültebb ötletekkel rukkol elő, jó példa erre a hamarosan Európába is megérkező Mustang GTD. A valaha készült legerősebb Mustang kapcsán Farley elmondta, nem ez volt az utolsó nagy dobásuk, "nem állnak meg a GTD-nél".
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?