Jövő márciusban sem rendezik meg a Genfi Autószalont

Érdeklődés hiányában nem nyitja meg kapuit a Genfi Autószalon 2021-ben

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Idén az utolsó pillanatban törölték a Genfi Autószalont, a szervezők pedig úgy döntöttek, hogy 2021-ben sem rendezik meg a jeles eseményt.

A Genfi Autószalon szervezői felmérést végeztek az autóipari kiállítók körében, amelynek végeredménye megmutatta, hogy a legtöbben egyelőre nem kívánnak megjelenni a 2021-es rendezvényen. Az autógyártóknak ugyanis hatalmas pénzügyi sokkot okozott a világjárvány, továbbá abban sem biztosak, hogy jövő tavasszal százezreket vonzana a kiállítás, mint korábban.
Hirdetés
Felmerült a lehetőség, hogy eladják a szervezők a rendezési jogokat, magának a Palexpo SA-nak, amely a rendezvény házigazdája Genfben. Elárulták, hogy az idei törlés 11 millió svájci frank (kb. 3,6 milliárd forint) veszteséget okozott. Ezért állami támogatást kértek és kaptak is volna 16,8 millió svájci frank értékben, ám ahhoz a feltételhez kötve, hogy 2021-ben megrendezik a Genfi Autószalont és visszafizetnek egymillió frankot 2021. június elejéig. Így viszont nem fogadták el az ajánlatot, ami sötét fellegeket vet a Genfi Autószalon jövőjére. Megeshet, hogy abban a formában nem is látjuk többé, ahogy eddig ismertük.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?