Kalapács alá kerül az amerikai Muscle Car múzeum gyűjteménye

Több mint 200 autót bocsát árverésre a múzeum tulajdonosa

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Legendás amerikai típusokkal zsúfolták tele az eredetileg szupermarketnek szánt épületet, ahol rengeteg lóerő és csillogó krómozás várta az érdeklődőket.

Korábban kerül felszámolásra a Florida államban található Muscle Car City Museum, mint ahogy azt a hetvenkét éves tulajdonos tervezte. Rick Treworgy még kamaszkorában kezdte el az autók vásárlását, a lelkesedés és az elröppenő évtizedek hatalmas járműparkot eredményeztek. A kétszáz körüli tagot számláló gyűjteményből érthető módon állandó kiállítás nyílt egy eredetileg szupermarketnek szánt épületben.
Hirdetés
Az autók jól tükrözik a tulajdonos ízlését, a gyűjtemény szinte teljes egészében az '50-es, a '60-as és a '70-es évekből származik, ami sokak szerint az amerikai autógyártás fénykora volt. A korszaktól eltekintve is akad tematika a négykerekűekben, szinte az összes modell orrát a General Motors valamelyik márkájának logója díszíti. Az idős úr szívében különös helyet foglalhat el a Corvette, ugyanis nem kevesebb mint 80 példány áll a múzeumban a Chevrolet sportkocsijából. Emellett olyan legendák is helyet kaptak mint a Pontiac GTO, a Chevy Camaro vagy a személyautóból épített platós Chevrolet El Camino. A tulajdonos azért nem szabadul meg az összes négykerekűjétől, a legkedvesebb autói egy otthoni múzeumba kerülnek.
Hirdetés
A múzeum bezárását egyébként 2022-re tervezték, de a koronavírus áthúzta a terveket. A szemet gyönyörködtető gyűjteményt január 22-én online árverezi el a Mecum aukciósház. A legendás amerikai típusok nagy valószínűséggel megint gyűjtők kezei közé kerülnek, csak az a sajnálatos, hogy a tematikusan összegyűjtött modellek már egyben nem lesznek láthatóak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?