Két népszerű modelljéből is villanyautót faraghat a Nissan

Tisztán elektromos hajtású járműként is megjelenhet a piacon a Juke és a Qashqai

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Angol sajtóértesülések szerint már pénteken bejelentheti a Nissan, hogy két modellből is villanyautót készít, a britek pedig már azt is tudni vélik, hogy hol fogják gyártani az elektromos járműveket.

Jelenleg hibrid és kizárólag belsőégésű motorral hajtott járműként elérhető a Nissan kínálatában a Juke és a Qashqai, ám ez hamarosan változhat - számolt be az angol Sky News. A brit lap megbízhatónak mondott forrásból úgy értesült, hogy már pénteken bejelentheti a márka az elektromos Juke és Qashqai érkezését.
Hirdetés
Egyéb autóipari források arról számoltak be, hogy a Nissan komolyan számol a projekttel, és több százmillió fontot invesztál a két modell villanyosításába. A tervek szerint a márka új villanyautói a brit Sunderlandben készülnének, a termelőüzemet pedig Japán harmadik legnagyobb gyártója egy több mint 1 milliárd fontos beruházás részeként készítené fel a termelésre - írta meg a Financial Times a Nissan belső ügyeit jól ismerő személyre hivatkozva. A portál már azt is tudni véli, hogy a pénteken esedékes bejelentést maga Makoto Uchida, a Nissan vezérigazgatója teheti meg Rishi Sunak brit kormányfő társaságában.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?